Het hele verhaal..

Gepubliceerd op 21 augustus 2022 om 19:41

HET VERHAAL ERACHTER – De komende week staat in het teken van opstarten. Na zes, ja het waren er gewoon zes, weken zomervakantie zal de tijd, net als in veel andere gezinnen, weer een belangrijkere rol spelen. Zelf heb ik een soort haat/liefde-verhouding met dé tijd. Ik verwens hem regelmatig als grote spelbreker en tegelijkertijd kijk ik, zeker aan het einde van de schoolvakantie, naar hem uit als mijn beste maat. De tijd schept kaders. En in die kaders mag het gebeuren.

Een aantal jaar geleden zat ik, samen met Martine Bon van ‘Bontwerp’, aan een tafeltje in een Van der Valk hotel in Veenendaal. Het lag ongeveer op het midden van de route tussen onze woonplaatsen. Zij met haar schrijf/tekenblok. Ik met ‘mijn’ verhaal. Dat dacht ik tenminste.

Martine is grafisch vormgever en creëert prachtige dingen, maar wat mij vooral in haar aan sprak is het kunnen vormgeven van ‘het verhaal van de ondernemer’ in een persoonlijk logo. Zo mooi hoe zij dat kan.

Aan het einde van het tweede jaar van mijn opleiding tot kind- en oudercoach, inmiddels al een tijdje geleden, mocht ik het verhaal achter mijn logo presenteren. In de veronderstelling dat ik het hele verhaal kende, had ik alles tot in de puntjes voorbereid. Het klopte, maar ergens ook niet. Dat liet me niet los.

Tot ik ’s ochtends, zo vlak voor mijn presentatie, mijn tanden stond te poetsen in de badkamer. Ineens wist ik waar de opening, onder in de cirkel voor staat. Al twee jaar lang gebruikte ik mijn logo en ik ‘zag’ het niet. Mijn presentatie kreeg op het laatste moment een heel andere wending. Spannend vond ik het ook om dit zo te delen. Die ingeving. Het zou als zelfverloochening voelen om het niet te doen. Dus daar ging ik.

De opening in de cirkel met daarin dat middelste figuurtje. De ruimte daaronder, die mij, maar de hele praktijk met alles wat daar gebeurt, draagt. Het hele verhaal werd me op dat moment duidelijk. De opening staat voor een voortdurende verbinding met die ruimte, een bron buiten de cirkel. Je zou het kunnen zien als het universum of iets goddelijks. Of misschien gewoon een lege ruimte.

Voor mij is deze bron Jezus. Ik werk vanuit Hem. Dat is wat ik deze jaren steeds meer heb mogen ontdekken. Dat ik niet zonder Hem kan in dit mooie werk, in mijn leven. De gekleurde blaadjes, die staan voor groei van eigenheid en veelkleurigheid zijn gekomen. Ik mag het van dichtbij mee maken. Een cirkel vol. En echt soms spat het de cirkel uit. Daarin heb ik al zoveel mogen ervaren van Zijn oneindige Liefde voor mensen, zoals jij en ik.

Wat je merkt aan mij als christelijke coach? Ik hoop elke dag iets van deze Liefde door te geven.  Ik realiseer me dan ook steeds meer dat ik elke dag middenin deze opening mag gaan staan. Mijn liefde raakt uiteindelijk op, die van Hem nooit. Een proces van vallen en opstaan. 

Betekent dat dat er alleen christenen in mijn praktijk welkom zijn. Nee, helemaal niet. Iedereen is welkom. De mensen in mijn praktijk zijn heel divers. Wel vind ik het belangrijk dat je weet wat mij in mijn werk drijft.

Ik wens je een goede start, dit nieuwe seizoen. Weet je van harte welkom als het eens een tijdje niet zo lekker loopt met één van je kinderen of als je als ouder een klankbord zoekt. Ik denk graag met je mee.

Lieve groet,

Arenda


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.