Kindcoaching en/of oudercoaching?                          

Voor kinderen vanaf  8 jaar met hun ouders.                           

Voor wie is kindcoaching?

Voor alle kinderen  van 8 t/m 15 jaar en hun ouders die begeleiding zoeken voor uiteenlopende belemmeringen op sociaal emotioneel vlak. 

Wat is kindcoaching?

Kindcoaching is een fijne laagdrempelige, kortdurende vorm van begeleiding voor kinderen en hun ouders. Het is erop gericht om op een positieve, oplossingsgerichte manier je bewust te maken van bepaalde processen. Het coachen gebeurt door verschillende werkvormen aan te bieden passend bij de hulpvraag.

In mijn praktijk werken we aan meer zelfvertrouwen en ontdekken we wie jij ten diepste bent en wie je graag wilt zijn. Vanuit daar kijken we wat er nog niet lukt of lastig is. Ik geloof namelijk dat de oplossing voor elke lastige situatie in jou zelf aanwezig is. Wanneer jij je bewust bent van wat je allemaal aan talenten en kwaliteiten hebt, ben je veel beter in staat om met deze lastige situaties om te gaan. 

Eén van mijn talenten is dat kinderen zich snel op hun gemak voelen bij mij. Ik ben van mening dat een kind pas tot bloei komt als het zich veilig voelt en daarom besteed ik in mijn werk veel tijd aan verbinding en veiligheid. Ik voel  intuïtief  aan wat er nodig is en zet hierbij verschillende werkvormen in. De werkvormen die ik inzet zijn het spelen van een spel, creatief bezig zijn, gesprekjes,  rots & water, naar buiten en gebruik maken van de natuur, muziek maken, tekenen etc. 

Elk kind is anders en elke hulpvraag is anders. Ik kijk op een liefdevolle manier naar elk kind en ben altijd op zoek naar het kind achter zijn of haar gedrag.

Oudercoaching

In de intake van een coachtraject brengen we de hulpvraag in kaart. Als ouder kun je (nog) andere hulpvragen ervaren dan jouw kind. Bijvoorbeeld: Hoe verhoud ik me naar mijn kind in die lastige situatie? Ik herken dit ook bij mezelf en wil hier graag eens verder over praten. Ik wil mijn kind graag beter leren begrijpen. Hoe ga ik om met al die verschillende emoties van mijn kind? Of iets anders. We plannen dan samen ook een aantal  oudercoachsessies waar we echt de tijd nemen om in te zoomen op waar jij of jullie tegenaan lopen. Juist door te kijken wat nodig is en met jullie als ouders en met jullie  kind  om tafel te gaan, komen we sneller tot de kern. 

Is jouw kind nog geen 8 jaar dan coach ik het kind door het geven van oudercoaching. Vermeld dit bij de aanmelding. In het kennismakingsgesprek kijken we wat passend is. 

Kennismakingsgesprek

Wil je weten of ik als (kind)coach iets voor jullie en/of je kind kan betekenen, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek. 

Intakegesprek
Besluit je na het kennismakingsgesprek dat je graag verder wilt, dan plannen we een intakegesprek.  Tijdens dit gesprek bespreken we uitgebreid waar jullie tegenaan lopen en wat jullie  verwachtingen zijn. Ook zal ik vertellen over de manier waarop ik werk.  De afspraken zijn met jullie kind, met jullie samen of met jullie als ouders. Meestal 1x in de twee weken. We kijken hierin wat nodig is. Daarna start het traject dat uit meestal 5 tot 8 sessies bestaat. 

Dit is mijn praktijk aan huis.

Je bent van harte welkom!

Coacheespel

Schatgravers

Arenda Klukkert   |  Victoriameer 7  |  3825 VR Amersfoort

E: arendaklukkert@gmail.com  |  T: 0620196328

KvK-nummer: 76706087   |   BTW-id: NL003121758B10

Rekeningnr:  NL49 RABO 0113 4307 79 t.n.v. A. Klukkert-Scherff