Coachtrajecten

Marianne (moeder van zoon van 8)

Wij zijn zo blij dat we de stap hebben gezet om Arenda te benaderen om mee te kijken met ons als ouders in de opvoeding van onze zoon  van 8 jaar .We merkten al een tijd dat hij niet lekker in zijn vel zat. Er kwam veel boosheid en onbegrip bij hem uit. En bij ons als ouders steeds meer onmacht. Je wilt je kind graag geven wat hij nodig heeft, maar op emotioneel vlak, voelden wij ons als ouders tekort schieten.

We twijfelden steeds of de stap naar hulp niet ‘overdreven’ was. Maar niets is minder waar. Het is de beste keus die we konden maken voor hem en onszelf.

Hij  heeft eerst de Rots  & Water training gedaan, waar hij met veel plezier naartoe ging. In deze sessie ging hij ervaren; waar sta ik, wie ben ik en wat mag ik zijn. Na deze sessies hebben we nog kindcoaching voor hem aangeboden. Hij is een hoogsensitief kind en liep tegen verschillende zaken in huis of op school aan. Arenda heeft hem zoveel inzichten over zichzelf gegeven. Hij heeft zichzelf zoveel beter leren kennen. Arenda kan heel goed inspelen op de leeftijd/interesse van het kind, wat aansluit bij de behoefte.

Doordat wij als ouders ook betrokken werden bij de coaching, d.m.v. gesprekken of het logboek wat hij meekreeg, hebben wij ook extra handvatten gekregen. Wij kunnen hem nu beter bijstaan in processen.

Waar hij bij de start van de coaching nog symbolisch op een mager cijfer 6 ging staan, stond hij nu vol trots op cijfer 9! Want ja een 10 zou ook gek zijn; dan gaat altijd alles goed…😊

Bedankt Arenda voor je waardevolle coaching!!

Meisje (17 jaar)

Ik kwam naar Arenda, omdat ik wat problemen had met mijn rust en boosheid. Ik werd thuis erg snel boos en denk erg negatief bij heel veel dingen. Hiervoor kwam ik bij haar terecht. Ik heb 4 sessies alleen gehad met Arenda en 1 sessie met mijn moeder erbij. In de eerste vier sessies heb ik veel geleerd over mijn kwaliteiten als persoon en hoe ik die kan inzetten om mijn problemen op te lossen. Arenda heeft mij daar erg goed mee geholpen. Ik vind dat ze de gesprekken goed leidt en dat ze echt goed luistert en je goed begrijpt in veel dingen. Door deze sessies en vooral die met mijn moeder, heb ik veel dingen geleerd over hoe mensen iets bedoelen en waarom ze bepaalde dingen doen. Dit wist ik eerst niet, omdat ik maar negatief over dingen na dacht. Arenda heeft door onze gesprekken mij erg geholpen met het begrijpen van mensen hun intenties. Ik had eerst een hele goeie band met mijn moeder wat later was weggevaagd. Hierdoor hadden we veel ruzie. Mijn moeder is daarom uiteindelijk meegegaan naar een coachgesprek en sinds die sessie gaat het super goed tussen mijn moeder en mij.
Ik vind Arenda een hele goeie coach die ik echt anderen zou aanbevelen, ze luistert goed naar je en ze zorgt ervoor dat je je problemen begint te begrijpen zodat je er wat aan kunt doen.
Ze heeft mij heel erg geholpen en ik ben haar hier heel erg dankbaar voor.

Moeder (dochter van 17 jaar)                                                                              Ouder - en kindcoaching

We zijn bij jou terecht gekomen, omdat ik tegen een aantal dingen aanliep met het opvoeden van mijn dochter. Ze is 17 jaar en volop aan het puberen. Ik wist niet meer wat ik eraan moest doen. Ik stond met mijn rug tegen de muur.

Als start van de sessie deden we een werkvorm met kaarten met afbeeldingen. We kozen beide een afbeelding voor elkaar en mochten de woorden opschrijven die in ons opkwamen. Deze woorden zorgden voor de start van het gesprek. Ïk heb het gesprek als prettig ervaren en jij Arenda als coach leidde het gesprek. Ook als het uit de hand liep stelde je de goede vragen.

Ik heb veel van dit gesprek geleerd. Ik zie met dit gesprek zo mijzelf in mijn dochter. Teveel wilde ik haar beschermen om haar niet de jeugd te geven die ik zelf heb gehad. Dat botste, omdat mijn dochter ook wil uitzoeken wie en wat ze is.

Arenda heeft mijn ogen geopend en mij laten inzien hoe ik het nu wel kan doen.

Na het gesprek voel ik me een stuk beter tegenover mijn dochter staan. Ik begrijp nu dat mijn intenties goed zijn, maar ook hoe ik het anders kan doen. Ik voel dat we op de goede weg zijn. Arenda ik wil je hiervoor heel erg bedanken. Je hebt echt raakvlakken bij mij en mijn dochter ontdekt en me laten inzien dat mijn dochter en ik heel veel op elkaar lijken. Je bent een toppertje! Thanks!

Rots & Water (groepstraining)

Esther (moeder van dochter van 9):

Onze dochter van 9 zat op school niet lekker in haar vel. Ze kon wel een steuntje in de rug gebruiken om sterker in haar schoenen te staan. Niet alleen door beter voor zichzelf op te kunnen komen, maar ook door te leren wat het effect van haar eigen houding kan zijn op anderen. De Rots en Watertraining werd ons door school geadviseerd. Dat bleek een goede keuze! Arenda had dankzij een fijne uitgebreide intake snel in de gaten wat ze nodig had. Na iedere training kregen we een terugkoppeling en bij mooie overwinningen deelde Arenda die met ons. Wat waren we trots op onze dochter (die het heel jammer vond toen de trainingen afgelopen waren)! Opvallend is de liefdevolle manier waarop Arenda de trainingen geeft. Onze dochter heeft dankzij Rots & Water geleerd om te gaan met lastige situaties en hoe ze kan reageren. Ook de leerkrachten zagen het verschil. Het resultaat is een meisje dat veel lekkerder in haar vel zit.

 

Karen (moeder van zoon van 8)

Onze zoon laat niet altijd zoveel van zichzelf zien in de klas. Dat is de reden dat we hem mee hebben laten doen aan de Rots en Watertraining bij Arenda.

Onze zoon heeft de training als erg leuk ervaren. Elke keer kwam hij enthousiast thuis. Er kwamen ook leuke spelletjes aan bod. Ook de terugkoppeling was leuk om terug te lezen en uitgebreid. Onze zoon weet nu beter om te gaan met bepaalde situaties en laat nu meer van zichzelf zien in de klas. Arenda bedankt!

 

Moeder (dochter van 10)

Onze dochter is perfectionistisch en onzeker. Het stellen van vragen vond zij erg lastig; vooral naar volwassenen toe. De scores van de cito's waren daardoor ook erg wisselend. 

Met een leuke diverse groep leren de kinderen op een speelse manier hoe om te gaan met moeilijke situaties. Wat fijn om te zien dat je kind eigenschappen van zichzelf herkent vanuit de trainingen en gaat zien hoe sommige situaties een stuk makkelijker kunnen. 

Arenda is een fijne rustige trainer, die direct het vertrouwen van de kinderen heeft. Al bij de intake had ze precies door wat er nodig was en hoe zij daarin kon helpen. Als ouders blijf je betrokken door een gedetailleerde nieuwsbrief, waardoor je gericht met je kind kan na praten. 

Door de training heeft onze dochter meer lef gekregen. Ze durft nu ook direct een reactie te geven in plaats van er eerst over na te denken en het vervolgens maar niet te zeggen.Een leuke bijkomstigheid is dat ze alle scores met de cito heeft opgehaald!

Een échte aanrader de Rots en Watertraining bij Arenda!

 

Maria (moeder van twee dochters van 7 en 9):

Mijn dochters van 7 en 9 hebben los van elkaar de training gevolgd. Toen mijn tweede dochter aan de training bezig was vonden ze het leuk om samen het huiswerk te doen en zag ik gelijk de oefeningen uit de training en hun enthousiasme in de praktijk. 

Ze voelden zich beiden meteen bij Arenda op hun gemak en vonden het een erg leuke cursus, met bovendien aan het einde een heus certificaat om trots op te zijn. 

Ze zijn er beiden door gegroeid in hun weerbaarheid en we zien dat ze veel aan de training hebben gehad. 

Succes met je verdere trainingen en begeleidingen!

Rots & Water (klassikaal)

Leerkracht groep 5 - Interventietraining Rots & Water 

De interventietraining was vanaf het begin een stuk bewustwording voor de kinderen. We merken in de groep dat de kinderen zichzelf en elkaar beter leren begrijpen. De kinderen zijn zich meer bewust van hun eigen rol in situaties. 

Arenda heeft de groep super begeleid bij de trainingen. Ze is heel positief en benadrukt heel erg de mooie en positieve dingen. Ze geeft elk kind het gevoel erbij te horen en ze laat hen ontdekken hoe ze met bepaalde situaties kunnen omgaan.

Na elke training spraken wij als docenten samen met Arenda de training na. Het nabespreken was prettig. Fijn om een klankbord te hebben en dingen na te bespreken. In de nabespreking gaf Arenda tips en oefeningen mee voor in de klas. Zo konden we de dingen die geleerd waren in de training toepassen in de les.'