Dit ben ik.

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 om 00:00

Tegen half 4 deze middag druppelen acht kinderen binnen in het speellokaal van de basisschool waar ik Rots & Water geef. Vandaag sluiten we deze mooie training af. Uitgelaten, maar ook een tikkeltje gespannen, omdat de vaders en moeders vandaag ook aan de training zullen deelnemen. Dat betekent dat we het tweede deel van de training naar buiten zullen verhuizen, want dat is wel zo corona-proof.

Ineens staat ze voor me.  Ze steekt haar hand uit en kijkt me met een glimlach aan. 'Dankjewel voor de leuke training'. Ik krijg een kaartje met een klein cadeautje in mijn handen gedrukt. 

Wat vind jij dat je geleerd hebt bij Rots & Water vraag ik haar als ik het cadeautje uitgepakt heb en me verwonder over hoe ze er 'staat'.

'Ik kan beter voor mezelf opkomen', kijkt ze me vastberaden aan. 'En ik durf veel meer'. 

'Wat fijn zeg!' reageer ik naar haar.  'Ja'  zegt ze en weg is ze. Ze loopt naar de kant en observeert even het spontane spel wat ontstaan is. Het spel waar ik zoveel uit kan halen. Net als aan het begin van de eerste les aanschouwt ze rustig wat er gebeurt, maar het is zo anders. Ze 'staat' er. Een bal rolt op haar af. Ze stapt naar voren en pakt hem op en gooit hem zonder aarzeling terug. De manier waarop ze acteert is zó anders dan acht weken geleden. 

Ze is zichtbaar en echt deel van de groep. Er wordt rekening met haar gehouden. En hoe ze dat doet?  Ze straalt uit dat ze erbij hoort, mee doet, alsof ze zegt 'dit ben ik'. 

Dit moedige meisje heeft in de afgelopen weken tools ontwikkelt om mét haar gevoeligheid, waardoor ze juist zo goed rekening kan houden met anderen, ook zelf zichtbaar te zijn. 

YES! 
Ik geniet daar aan de zijlijn... 

 

Ook een ROTS & WATER training volgen?
Woensdag 23 september start er weer een nieuwe training voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. Er zijn nog een paar plaatsjes vrij.

Klik op deze link om je aan te melden:

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.